Filmfestival

holebifilmfestival2015_logo_large

The Normal Heart

Het is 1981. De medische wereld wordt ruw opgeschrikt door een mysterieuze nieuwe ziekte die alleen homoseksuelen lijkt te treffen en daarom oorspronkelijk GRID (gay-related immuno deficiency) wordt genoemd. De schokkende wijze waarop het verplegend personeel met de aidspatiënten omgaat en de geringe interesse vanuit het homomilieu, zijn voor schrijver Ned Weeks een directe aanleiding om “Gay Men’s Health Crisis” (GMHC) op te starten, een organisatie die zich inzet om informatie over aids te verspreiden en medisch onderzoek te stimuleren. Maar de zeer confronterende communicatiestijl van Ned Weeks doet de gemoederen soms hoog oplaaien. De strijd van GMHC voor aandacht en ondersteuning wordt in deze beklijvende film zeer direct in beeld gebracht.

do 17 nov 2016
Aarschot – CC Het Gasthuis (Gasthuisschuur)
20:00
4 € / 3 €

Filmfiche

Regie: Ryan Murphy
Cast: Mark Ruffalo, Julia Roberts en Jim Parsons
Drama: VS – 2014 – 132 minuten
Taal: Engels gesproken – Nederlandse ondertitels

Carol

Carol is de pronkechtgenote van een zakenman en moeder van een dochtertje van tien. Hoewel het haar schijnbaar aan niets ontbreekt, voelt ze een knagende leegte. Dan ontmoet ze de timide, twintig jaar jongere Therese, een winkelbediende die ook niet helemaal gelukkig is met haar aanstaande. Langzaam groeien de twee vrouwen, ondanks verschil in leeftijd en sociale klasse, naar elkaar toe. Maar lesbische liefde blijkt in het Amerika van 1952 nog meer taboe dan ontrouw.

Op het Filmfestival van Cannes in 2015 was “Carol” een van de favorieten: Rooney Mara ging met de prijs voor beste actrice naar huis en regisseur Todd Haynes mocht de Queer Palm in ontvangst nemen. In 2016 sleepte de film 6 Oscarnominaties in de wacht.

za 26 nov – 20:00
Aarschot – CC Het Gasthuis (Gasthuisschuur)

Filmfiche

Regie: Todd Haynes
Cast: Cate Blanchett en Rooney Mara
Romantisch drama: VK, VS – 2015 – 118 minuten
Taal: Engels gesproken – Nederlandse ondertitels