1780025_224275321114153_28882777_oIn september 2014 lanceerde Mixed een jeugd- en scholenwerkingsproject in Aarschot en alle omliggende gemeentes.

Spreken over het holebi- en transgenderthema in de klas is niet altijd even gemakkelijk. Daarom bieden wij scholen de mogelijkheid om onze vrijwilligers uit te nodigen in de klas om in gesprek te gaan met de leerlingen.

In een workshop van een uur bespreken we uitgebreid wat het nu betekent om holebi of transgender te zijn, en we gaan daarbij geen enkel taboe uit de weg. We raken aan gevoelige thema’s zoals genderexpressie en genderidentiteit, we leggen het verschil uit tussen seksuele en romantische aantrekking en dat alles op een laagdrempelige en aangename manier.

Het beter bespreekbaar maken van dit thema is een must op school. Onderzoek toont aan dat steeds meer holebi- en transgenderjongeren hun klas niet ervaren als een plaats waar zij zichzelf mogen zijn. Mixed vindt het belangrijk dat iedere jongere, ongeacht geaardheid, identiteit of afkomst, de kans krijgt om zichzelf te ontplooien en talenten te ontdekken.

HOE WERKEN WIJ?

Welkom bij de scholenwerking van Mixed! We leggen je graag uit hoe je ons kunt bereiken:

  • via mail: kan je contact opnemen voor een vorming . U kan ons steeds bereiken door een mailtje te sturen naar vorming@mixedonline.be. Onze vormingen zijn zowel voor scholen als voor jeugdbewegingen in en rond Aarschot. Stuur ons gerust een mailtje, dan spreken we samen af welke vorming het beste past voor jouw klas of vereniging.
  • via online formulier: Onderaan de pagina vind u een online formulier waarmee je ons kan bereiken voor vragen i.v.m. en aanvragen voor een scholenwerking.

Voorbeelden van mogelijke vormingen die Mixed aanbiedt zijn:

  • Groepsgesprekken met leerlingen over homoseksualiteit en transgenderidentiteit
  • Vormingen over holebi- of transzijn binnen het leidingsteam
  • Interactieve spelvormen rond het holebi- en transthema

Wil je het holebi- en transthema een plaats geven in je klas of vereniging? Mixed biedt gratis informatiepakketten aan waarmee je zelf aan de slag kan. Zo’n pakketje bestaat onder andere uit:

  • Posters om op te hangen in je klas of op het secretariaat;
  • Flyers om uit te delen aan de jongeren;
  • Informatiebrochures over holebi’s en transgenders;
  • Educatieve map, gemaakt door de experts van Wel Jong, Niet Hetero.

Hopelijk tot een mooie samenwerking!

Formulier scholenwerking / vorming

scholenformulier
Je e-mail word enkel gebruikt om je vraag/bericht te kunnen beantwoorden.
Even checken of je geen spamrobot bent: