Vorming

Vanaf september 2014 lanceerde Mixed een jeugd- en scholenwerkingsproject in Aarschot en alle omliggende gemeentes. Tijdens interactieve workshops getuigen onze medewerkers over hun ervaringen en maken we holebiseksualiteit als onderwerp bespreekbaar in de vereniging of op school (bijvoorbeeld aan de hand van een stellingenspel, een fotoronde met bekende holebi’s, meer informatie over wat Mixed doet, enzovoort). De jongeren krijgen ruimschoots de kans om hun mening te uiten en vragen te stellen, zelfs anoniem.

Het beter bespreekbaar maken van dit thema is ondertussen ook een must op scholen en bij jeugdbewegingen. Daarom verdienen onze lokale verenigingen en scholen een aanmoediging om, met behulp van het ondertussen vele bestaande materiaal, het holebionderwerp aan te halen bij uw leden of leiding / leerlingen of leerkrachten. Vandaar dat wij toch ook graag even de uitgebreide onthaalwerking van Mixed willen onderstrepen, in de hoop dat de scholen en jeugdbewegingen hun holebi-jongeren naar onze vereniging zouden willen doorverwijzen. U wil hier toch ook uw steentje toe bijdragen, niet?

1780025_224275321114153_28882777_o

HOE WERKEN WIJ?

Hoi!
Ik ben Freya en je kan mij zo bereiken:

  • via mail: kan je contact opnemen voor een vorming . U kan ons steeds bereiken door een mailtje te sturen naar vorming@mixedonline.be. Onze vormingen zijn zowel voor scholen als voor jeugdbewegingen regio Aarschot. In samenspraak met u werken wij een gepaste vorming uit voor uw leerlingen, leden of leiding.

Voorbeelden van mogelijke vormingen die Mixed aanbiedt zijn:

  • Homoseksualiteit binnen de leidingskring
  • Groepsgesprekken met leden / leerlingen over homoseksualiteit
  • Interactieve spelvormen rond het thema homoseksualiteit

Voor ons is het een eerste belangrijke stap dat Mixed als vereniging kenbaar gemaakt wordt bij de jeugd. Wij denken bijvoorbeeld aan volgende mogelijkheden:

  • Onze posters ophangen in uw lokalen
  • Het aanbieden van onze flyers met kalender
  • Het vermelden van onze vereniging en onze contactgegevens op het ogenblik dat het onderwerp zich aandient (bv. wanneer in groepsverband over holebi’s wordt gesproken)

Hopelijk tot een mooie samenwerking!