Stemmen 2018

Je hebt het ongetwijfeld al een aantal keer zien passeren op onze facebookpagina, maar wat is Stemmen 2018 nu eigenlijk?

Op 14 oktober 2018 worden in België de nieuwe gemeentebesturen verkozen. De lokale besturen in ons land hebben een grote impact op ons dagelijkse leven.

Stemmen 2018 is de campagne van de holebi- en transgenderbewegingen in Vlaanderen en de SOGIE-netwerken van zes politieke partijen (CD&V, Groen, N-VA, Open VLD, PVDA en SP.a). Samen roepen wij de kandidaten op voor de komende gemeenteraadsverkiezingen om het welzijn van holebi’s en transgenders in hun beleid verder te bevorderen.

Mixed kan bij zo’n mooi initiatief natuurlijk niet aan de zijlijn blijven zitten. Op twee maanden tijd hebben we maar liefst 387 mails gestuurd naar kandidaten van 79 verschillende partijen over het hele politieke spectrum.

Hier kan je alvast de resultaten bekijken voor:

Benieuwd naar de reacties van andere partijen? Neem dan gauw een kijkje op de website van Stemmen 2018!

32965486_944234692417939_4183431200095862784_n

Love #pride respect @ Aarschot

Iep iep,

Het is veel te lang geleden dat ik nog iets van mij heb laten horen. Shame on me :p
Ik moest gewoon wat rusten van al dat feesten. En eigenlijk komt het erop neer dat ik moesten rusten ter voorbereiding van het andere grote feest, namelijk de Pride in Brussel. Maar ook in Aarschot gaan we IDAHOT vieren en dit om de wekelijkse donderdagmarkt. We gaan love #pride respect verspreiden en daar ga ik zeker bij zijn.

Wanneer: 18/05 – donderdagmarkt
Waar: Ter hoogte van de Stadsfabriek in Aarschot

imageedit_2_8537275977

Vele regenbooggroetjes

Max

 

STARLIGHT – Time to shine

Starlight 8-04-2017

Yes, yes het is weer bijna party time 😉
Hiervoor hebben ze bij Mixed een geweldig party-concept, namelijk Starlight.
Een party concept waar jezelf kan zijn zonder dat iemand je raar aankijkt. Het belangrijkste is dat je amuseert 😉
Kom gerust met ons mee feesten op 8/04/2017 😉

Greetz
Max

Max viert dag van de jeugdbeweging @ JC De Klinker in Aarschot

 

14721514_1379509722067694_7702802452357966364_n

Iep iep,

Hier ben ik weer en mijn ja mijn dolle avonturen gaan door. Mixed vierde samen met de andere jeugdbewegingen van Aarschot ‘De dag van de jeugdbeweging’. We moesten er vroeg voor opstaan maar iedereen die in jeugdcentrum de Klinker verscheen, kreeg wel een ontbijtje aangeboden. Maar van ons kregen ze ook nog een supper coole frisbee cadeau.
LOVE #PRIDE RESPECT voor iedereen en dus ook voor jongeren.
Iedereen wil namelijk zichzelf zijn zonder druk van familie, vrienden, school, vereniging, etc.
Dus vragen we aan iedereen om mee te vliegen naar de regenboog 😉

sv101240sv101244

Tot de volgende 😉

Groetjes van de regenboog 😉
Max

Let’s hug Aarschot

SV101163

Hoi hoi iedereen,

Hier ben ik weer 😉 Ik hoop dat jullie ook zo genieten van dit fantastisch weer zoals ik 😉
Onder het motto dat binnen zitten wat saai is, ben ik maar eens van het goed weer gaan genieten. En hoe kan je dit beter doen dan door promo te maken voor de leukste vereniging van het land ‘Mixed’. Omdat er tegenwoordig al zoveel negatieve dingen gebeuren, wilde ik niets liever dan gratis knuffels uitdelen op de donderdag markt van de stad Aarschot. Maar eigenlijk feitelijk wilde ik ook eens weten wat de marktbezoekers nu eigenlijk denken van Holebi’s en wat hun gevoelens hiervan zijn. De reacties hiervan hebben ze op T-shirts mogen neerpennen en ja hoor het overgrote deel waren zeer positief.

SV101162SV101164

Ons team vond het daarom een zeer geslaagde zichtbaarheidsactie en wie weet komen er nog veel meer 😉

SV101167

Aarschot bij deze zijn jullie Proud! Mixed members 😉

Tot de volgende!

Max

Adventures of Max @ Baltic Pride 2016

SV101100SV101125SV101133SV101129

Hoi hoi iedereen,

Onder het motto lets spread the ‘PROUD!’ ben ik dit weekend samen met een delegatie van het Holebihuis Vlaams-Brabant naar de Baltic Pride geweest in Vilnius (Litouwen).

SV101080

Ik ben namelijk in de bagage gekropen van één van onze coördinatoren om zo in Vilnius te geraken. Het is niet te beschrijven hoeveel dingen dat ik beleefd heb. Zo ben ik naar het lokale LGBT-house geweest, maar anderzijds heb ik ook een conferentie bijgewoond en met als hoogtepunt meestappen in de Baltic Pride.

In Litouwen zijn de holebirechten nog niet zo ver gevorderd als bij ons. Zo is trouwen met iemand van hetzelfde geslacht niet toegelaten. Zelfs het recht om zich als koppel te registeren is er niet. Ook het recht om van gender te veranderen is er niet aanwezig. Het is niet toegelaten dat een koppel van hetzelfde geslacht een kind adopteert. Bovendien worden holebi’s niet aanvaard in de maatschappij. Hierdoor worden jongeren/mensen die er openlijk voor uitkomen vaak verstoten door hun familie. Hierdoor moet er hier nog hard gevochten worden voor holebirechten en is een pride ‘GEEN FEESTJE’.

De Baltic Pride vindt elk jaar in andere Baltische staat plaats. Dit jaar was Vilnius – Litouwen aan de beurt. Vorig jaar vond de Pride plaats in Riga – Letland en volgend jaar is het aan Talin – Estland. Het was de derde keer dat de Baltic Pride doorging in Vilnius. De allereerste keer hebben ze echt moeten vechten om de Pride te laten doorgaan. Vaak helpen ambassades van andere landen om de Pride te laten doorgaan en dit was ook dit jaar het geval.

De Baltic Pride is opgebouwd uit verschillende onderdelen, zoals een conferentie, Pride parade, Baltic Pride concert en natuurlijk een spetterende afterparty.

SV101105
Tijdens de conferentie heb ik verschillende personen horen spreken. Zo heb ik Stuart Milk (voorzitter van de Harvey Milk Foundation) horen speechen, alsook iemand van The Human Rights Campaign en nog vele andere.
Ook werd er stilgestaan bij de verschrikkelijke gebeurtenissen in Orlando – Florida (USA). Bij de start van de conferentie werd er een minuut stilte gehouden, alsook voor de start van de parade. Anderzijds werd er bij de start van de parade ballonen uitgedeeld ter nagedachtenis van de aanslagen met als tekst ‘We are Orlando’.

SV101134

Tijdens de parade werd de ‘PROUD’ echt verspreid. De optocht verliep vreedzaam en onder een zalig zonnetje. We waren aangenaam verrast dat de politie-escorte meeviel. Politie was wel aanwezig, maar het was niet zo dat we precies een gewelddadige betoging gingen uitlokken. Er waren wel tegenbetogers aanwezig, maar het waren maar kleine groepjes. Ook was er af en toe een toeschouwer die een vuil gebaar deed, maar het overgrote deel van de toeschouwers vond het allemaal dik OK en stonden ons toe te juigen. Maar je beseft maar al te goed dat het heel belangrijk is om op straat te komen en te tonen dat ‘ being gay is OK’!

Op het einde van de parade werden er allerlei speeches gehouden. Hier heb ik Stuart Milk ontmoet de neef van Harvey Milk (overleden LGBT-fighter in San Fransico – USA). Ik beschouw het zelf als de foto van het jaar. Toen ik vertelde over Mixed gaf hij mij een schouderklopje. SV101149

Vervolgens was er een Baltic Pride Concert met optredens van LaDiva, Donny Montell, Dana International, etc. En om af te sluiten was er ook een after party.

Om het in de woorden van LaDiva te zeggen: Love has no gender; Love has no race; Love has no border; Love has no age.

Alvast tot de volgende Pride 😉

Groetjes
Max de Mixedbeer

 

Lets be PRIDE – proud

SV101077

Hoi hoi iedereen,

Het is lang geleden, maar ik heb wel niet stilgezeten… Omdat ik PROUD ben op wie ik ben, was ik natuurlijk naar de Pride in Brussel geweest. Samen met Mixed heb ik me superduper geamuseerd. Op de wagen van Youth 4 Equalty heb ik me super geamuseerd, maar er komt nog meer! Zo ga ik naar de Pride van Amsterdam (Nederland) gaan. Mixed gaat namelijk op weekend in Nederland en dat juist op het moment van de Pride in Amsterdam, dus we gaan er zeker eens een bezoekje te brengen. Maar wie  weet ga ik nog ergens mijn trots uitstralen…

Meer info over het weekend of wil je meegaan: https://docs.google.com/forms/d/1oJMJc_y5VTkAqrmwb2_K81WjtOinvzG0nlUUYPILM3A/viewform?c=0&w=1

See you soon 😉

Greetz
Max

De eerste editie van PROUD!

Joepie! Het was nog eens tijd voor een feestje. Het was de eerste keer dat het nieuwe fuifconcept PROUD! werd georganiseerd. Spannend, zeg! Op de affiche stond dat er een special act zou komen. Wie of wat zou dat zijn? Toen ik binnenkwam zag ik overal groene en oranje fluo: in de lucht, tegen de muur en op iedereen hun gezicht. Ze wilden mij ook voorzien van fluo-make-up, maar dat zag ik niet zo goed zitten. Mensen vergeten altijd dat een beer geen douchegel heeft om zich te wassen. Een beer likt zich schoon, en zo’n make-up smaakt denk ik toch niet zo goed.

Dj Reg kwam als eerste plaatjes draaien. Het is een leuke, toffe dame uit Nederland die met heel veel plezier naar Aarschot kwam. Nou, was dat gezellig zeg! Daarna kwam Dj Jacky, een best wel knappe jongen die ook plaatjes draait in het Hessenhuis in Antwerpen. Toen Jacky opgewarmd was, verschenen er ineens twee meisjes op het podium, in korte fluo rokjes nog wel. Ze kwamen freestyle dansen op de muziek van Dj Jacky. Na 20 minuutjes moesten ze even rusten, want dat is toch wel vermoeiend hoor. Even later kwamen ze in een andere outfit terug op het podium. Dit keer hadden ze een wit pakje aan met daarover een fluo-oranje vestje. Dat zag er cool uit, zeg!

Ik denk dat het voor de danseressen toch wel even schrikken was toen DJ Jacky 10.000 luchtballonnen van K3 begon te draaien. De danseressen wisten daar dus helemaal niets van, dus wisten even ook niet goed hoe ze daarop moesten dansen. Maar ze hebben dat wel supergoed gedaan. IMG_1856Na een tweede welverdiende pauze verschenen ze nog een derde en laatste keer op het podium met een fluo-oranje shirt met gele letters erop en fluogroene bretellen. Om het nog leuker te maken hadden ze ook een witte pruik en een zonnebril op. Dat zag er echt zo leuk uit.

Mijn vrienden van Mixed hadden speciaal voor mij een cava- en cocktailbar voorzien, zodat ik mijn favoriete drankjes kon drinken: Gin Tonic, Cuba Libre, Elexir de Bruges Orange, Passoa Orange en natuurlijk cava. Gelukkig was er ook de unieke virgin PROUD-cocktail zonder alcohol. Ideaal als je eigenlijk al een beetje te veel gedronken hebt en wat moet ontnuchteren.

Eargasm Galaxy sloot de fuif af met muziek uit de jaren ’90 en ’00. Leuk om ook eens te kunnen dansen op liedjes die ik eigenlijk niet ken omdat ze ouder zijn dan mij.

Mixed ft Holebihuis on tour

Hoi hoi,

Het is ondertussen al enkele weken geleden, maar Mixed heeft samen met het Holebihuis Vlaams-Brabant reclame zitten te maken voor het Holebifilmfestival op de donderdagmarkt van Aarschot. We hebben massaal pop-corn bekers staan uit te delen.
We zijn jullie nog enkel sfeerbeelden verschuldigd, maar onze vrijwilligers hebben hun uiterste best gedaan om Mixed meer kenbaar te maken in Aarschot.

De stad Aarschot kreeg bovendien een cadeautje dat we aan de schepen mochten overhandigen.

Binnenkort volgen er nog meer avonturen.

Groetjes
Max

IMG_1966 SV100986 SV101001

Holebifilmfestival YES HERE I COME

Hoi hoi iedereen,

Het is een tijdje geleden dat jullie nog van mij gehoord hebben, maar hier ben ik dus weer 😉
Ik heb niet veel nieuws te vertellen. Enkel dat het holebifilmfestival in Vlaams-Brabant gaat beginnen. En ook Aarschot is van de partij 😉
Wat heeft Mixed voor jullie in petto? Wel dat vinden jullie terug bij de activiteiten van Mixed. In Aarschot wordt Pride gespeeld en Gender in de Blender. Deze laatste film draait over het project European Youth Works. Over dit project heb ik al zoveel verteld, maar ik stop er nog niet mee :p
Deze film is een dikke aanrader en natuurlijk onze fuif achteraf ook 😉

Komen zou ik zo zeggen 😉

Meer info vind je:
http://www.holebifilmfestival.be/