Costa Rica

Sinds 26 mei 2020 kunnen koppels van hetzelfde geslacht trouwen in Costa Rica. Daarnaast krijgen echtparen van hetzelfde geslacht ook het recht om samen kinderen te adopteren. Hiermee is Costa Rica het 29ste land ter wereld waar het homohuwelijk legaal is. Lees hier het volledige artikel van out.tv.

IDAHOT 2020

Voor het tweede jaar op rij hebben alle 300 Vlaamse gemeenten en steden zich geregistreerd als deelnemer aan de vlaggenactie op de internationale dag tegen holebi-, trans- en interseksefobie. Lees hier het volledige artikel.

Maatregelen corona

Omwille van de aanhoudende nationale maatregelen tegen corona, zijn we genoodzaakt alle activiteiten tot nader order te annuleren. Dit betekent eveneens dat ons verjaardagsfeestje van 18 april wordt uitgesteld. Wil je op de hoogte blijven van de updates omtrent de nieuwe datum voor ons feestje, hou dan zeker onze facebook-pagina in de gaten!

Oekraïense ‘Pride’ verstoord.

Niet al het nieuws rond de LHBT+-gemeenschap is leuk nieuws.
De eerste pride van de stad Charkov, of de gelijkheidsmars zoals de pride officieel noemde, werd verstoord door conservatieve tegendemonstranten die iets verderop een tegenbetoging hielden. In de video die je bij het artikel van Out.tv terugvind, zie je hoe de tegendemonstranten hun agressie afreageren op de LHBT-betogers en hoe de oproerpolitie tussen beide moet komen. Het volledige artikel en de schokkende beelden kan je bekijken via volgende link: out.tv

Dit is één van de vele voorbeelden waarom er nog steeds Prides moeten gehouden worden en deze zelfs nog moeten blijven groeien. Niet voor het feest dat er mee gepaard gaat maar om aandacht te vragen om overal ter wereld gelijke rechten en een wettelijk kader te verkrijgen t.o.v. discriminatie, haat en geweld. Enkel door van ons te laten horen, kunnen we ervoor zorgen dat iedereen, ongeacht gender, genderidentiteit, zelfexpressie, afkomst, … , volledig zichzelf kan zijn.

Stemmen 2018

Je hebt het ongetwijfeld al een aantal keer zien passeren op onze facebookpagina, maar wat is Stemmen 2018 nu eigenlijk?

Op 14 oktober 2018 worden in België de nieuwe gemeentebesturen verkozen. De lokale besturen in ons land hebben een grote impact op ons dagelijkse leven.

Stemmen 2018 is de campagne van de holebi- en transgenderbewegingen in Vlaanderen en de SOGIE-netwerken van zes politieke partijen (CD&V, Groen, N-VA, Open VLD, PVDA en SP.a). Samen roepen wij de kandidaten op voor de komende gemeenteraadsverkiezingen om het welzijn van holebi’s en transgenders in hun beleid verder te bevorderen.

Mixed kan bij zo’n mooi initiatief natuurlijk niet aan de zijlijn blijven zitten. Op twee maanden tijd hebben we maar liefst 387 mails gestuurd naar kandidaten van 79 verschillende partijen over het hele politieke spectrum.

Hier kan je alvast de resultaten bekijken voor:

Benieuwd naar de reacties van andere partijen? Neem dan gauw een kijkje op de website van Stemmen 2018!

32965486_944234692417939_4183431200095862784_n