Oekraïense ‘Pride’ verstoort.

Niet al het nieuws rond de LHBT+-gemeenschap is leuk nieuws.
De eerste pride van de stad Charkov, of de gelijkheidsmars zoals de pride officieel noemde, werd verstoord door conservatieve tegendemonstranten die iets verderop een tegenbetoging hielden. In de video die je bij het artikel van Out.tv terugvind, zie je hoe de tegendemonstranten hun agressie afreageren op de LHBT-betogers en hoe de oproerpolitie tussen beide moet komen. Het volledige artikel en de schokkende beelden kan je bekijken via volgende link: out.tv

Dit is één van de vele voorbeelden waarom er nog steeds Prides moeten gehouden worden en deze zelfs nog moeten blijven groeien. Niet voor het feest dat er mee gepaard gaat maar om aandacht te vragen om overal ter wereld gelijke rechten en een wettelijk kader te verkrijgen t.o.v. discriminatie, haat en geweld. Enkel door van ons te laten horen, kunnen we ervoor zorgen dat iedereen, ongeacht gender, genderidentiteit, zelfexpressie, afkomst, … , volledig zichzelf kan zijn.

Eerste openlijk homo-seksuele politicus verkozen in Japan

Op maandag 22 juli verkoos Japan hun eerste openlijk homo-seksuele politicus voor het nationaal parlement. De LGBTQ+ rechten activist, Taiga Ishikawa, bemachtigde hierdoor een zetel in het hoger huis. Ishikawa beloofte om een wetsvoorstel naar voren te brengen voor gelijkheid in huwelijk en de bescherming van LGBTQ+ personen. Lees hier het volledige nieuwsartikel.